Αρχική Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Όποτε ένα φυσικό πρόσωπο έρχεται σε επικοινωνία με την ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ Α.Ε. (στο εξής Εταιρεία’’) ή χρησιμοποιεί κάποια από τα προϊόντα / υπηρεσίες της, γνωστοποιεί σε αυτήν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία (ΔΠΧ, Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα). Ο σκοπός για τον οποίο εκδόθηκε αυτή η Πολιτική Απορρήτου είναι να ενημερώνει κάθε φυσικό πρόσωπο σχετικά με το είδος και την έκταση των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ) που συλλέγει η Εταιρεία, το σκοπό για τον οποίο τα συλλέγει, το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επεξεργασία τους καθώς και για τα δικαιώματά του και τον τρόπο άσκησής τους , (όπως η διαγραφή ή η πιθανή επικαιροποίηση των ΔΠΧ). Επιπρόσθετα, η Πολιτική Απορρήτου, τεκμηριώνει τη συμμόρφωση της Εταιρείας με τη νομοθεσία και ειδικότερα με τον Κανονισμό EΕ 679/2016, για την προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ), και το σεβασμό της για την προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των ΔΠΧ. Η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για τα ΔΠΧ που τα φυσικά πρόσωπα παρέχουν στην Εταιρεία καθώς και για ΔΠΧ που η ίδια συλλέγει (ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας), στο πλαίσιο άσκησης των δραστηριοτήτων της. Αυτή η Πολιτική Απορρήτου αναρτήθηκε στην εταιρική ιστοσελίδα στις 27.04.2021 και αντικαθιστά κάθε προηγούμενη έκδοση. Απευθύνεται δε σε κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει ή σκοπεύει να έχει οποιοδήποτε είδος σχέσης με την Εταιρεία.

2. ΓΕΝΙΚΑ
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Κανονισμό και την ορολογία που χρησιμοποιείται για το τι συνιστά ΔΠΧ, τι είναι φυσικό πρόσωπο ή τα δικαιώματα του φυσικού προσώπου, με βάση τη νομοθεσία για την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων αυτών, μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr) ή από οποιαδήποτε εθνική αρχή προστασίας δεδομένων.

3. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Το 1957, ιδρύθηκε στα Πολιτικά Ευβοίας μια ιδιωτική επιχείρηση κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Αντώνη Σουλιώτη. Πρωταρχικός σκοπός του ήταν η παραγωγή και η διανομή ελληνικών, ποιοτικών, παραδοσιακών έτοιμων γευμάτων, στην Ελληνική και Διεθνή αγορά. Η Παλίρροια Α.Ε. παρέμεινε μια προσωπική επιχείρηση μέχρι το 1982, όπου έλαβε την εταιρική μορφή που έχει σήμερα. Η αλλαγή αυτή έδωσε στην Παλίρροια νέα δυναμική και με μια σειρά από στρατηγικές κινήσεις σε συνδυασμό με προσήλωση στην ποιότητα, σεβασμό στην παράδοση και έμφαση στην καινοτομία κατάφεραν να κάνουν την Παλίρροια από μια μικρή βιοτεχνία έναν σύγχρονο εξαγωγικό Όμιλο τροφίμων που διανέμει τα προϊόντα του σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 1989 ξεκίνησε η υλοποίηση ενός μακρόπνοου επενδυτικού σχεδίου με επενδύσεις σε σύγχρονες και τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις και νέα γραφεία το οποίο ολοκληρώθηκε το 1992 με τη λειτουργία αυτών στα Πολιτικά Ευβοίας. Το 2000 μια νέα εποχή άρχισε για την Παλίρροια, όταν η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε τη δημιουργία μιας καινούργιας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας στη Βουλγαρία, με την επωνυμία Palirria Bulgaria Ltd, ώστε να καταφέρει να αυξήσει περαιτέρω τις εξαγωγές της. Από το 2010 και μετά η Παλίρροια εστίασε το ενδιαφέρον της ακόμα περισσότερο στις εξαγωγές με αποτέλεσμα να καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του συνολικού της τζίρου. Σήμερα, η Παλίρροια είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας εξαγωγέας έτοιμων γευμάτων και αποτελεί το Νο1 παραγωγό Ντολμά στον κόσμο. Για το 2018 η συνολική παραγωγή της ανήλθε σε 22.000 τόνους έτοιμων γευμάτων και καθημερινά παράγονται στο χέρι περισσότερα από 1.600.000 ντολμαδάκια. Τα ντολμαδάκια Παλίρροια – επαληθεύοντας την εξαιρετική τους γεύση – έχουν βραβευτεί επί σειρά ετών από 2 διεθνείς οργανισμούς, το International Quality Institute στις Βρυξέλλες (Βραβείο Ανώτερης γεύσης), και το Fine Food στην Αγγλία (Βραβείο εξαιρετικής γεύσης). Το όραμα της διοίκησης και των στελεχών είναι να γίνει η Παλίρροια ο πρεσβευτής της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Η αποστολή της Εταιρείας είναι να αναπτυχθεί και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, σε παγκόσμιο επίπεδο, με δέσμευση πάντα στην ικανοποίηση των πελατών, την καινοτομία, και την ποιότητα. Οι αξίες που όλοι οι άνθρωποι της Παλίρροια έχουν δεσμευτεί να υπηρετούν καθημερινά είναι:
· Σεβασμός στην παράδοση της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας
· Η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών
· Υψηλή Ποιότητα και τήρηση των υψηλότερων προτύπων για την ασφάλεια των τροφίμων o Ικανοποίηση Πελατών
· Καινοτομία

Σεβασμός στην παράδοση της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας
Η Εταιρεία βασίζεται στις αυθεντικές ελληνικές και μεσογειακές συνταγές για την παραγωγή των προϊόντων της και προσπαθεί να προσφέρει στους καταναλωτές της, σε όλον τον κόσμο, μια αυθεντική σπιτική μεσογειακή εμπειρία.

Υψηλή Ποιότητα και τήρηση των υψηλότερων προτύπων για την ασφάλεια των τροφίμων
Η ποιότητα των προϊόντων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Εταιρεία. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούνται τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και διεξάγονται ενδελεχείς έλεγχοι σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής . Επίσης, επιλέγονται πολύ προσεκτικά οι πρώτες ύλες για τα προϊόντα και η φρεσκάδα και η ανώτερη ποιότητά τους αποτελεί σταθερή προϋπόθεση για την επιλογή των προμηθευτών της Εταιρείας.

Ικανοποίηση Πελατών
Η Εταιρεία προμηθεύει διανομείς, χονδρέμπορους, λιανέμπορους καθώς και μονάδες εστίασης σε όλον τον κόσμο. Η διασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών της αποτελεί βασική αξία και η προτεραιοποίησή της αντανακλάται στις μακροχρόνιες σχέσεις που έχει με την πλειοψηφία αυτών. Για οτιδήποτε και εάν ψάχνουν οι πελάτες μας, είτε πρόκειται για βιολογικά προϊόντα, kosher ή ακόμη και για μια συγκεκριμένη συνταγή η Εταιρεία είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες τους. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο εμπιστεύονται την Παλίρροια πολλές αξιόπιστες αλυσίδες λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Καινοτομία
Η Εταιρεία μελετά τις επερχόμενες τάσεις και ενσωματώνει νέες ιδέες στις καθημερινές της δραστηριότητες. Δουλεύει με παραδοσιακές συνταγές αλλά παράλληλα προσπαθεί να ενσωματώσει και καινοτόμες τεχνολογίες σε σχέση με τις συσκευασίες της, προκειμένου να προσφέρει στους καταναλωτές τα καλύτερα προϊόντα. Οι νέες τεχνολογίες της επιτρέπουν να παράγει αυθεντικά παραδοσιακά προϊόντα σε μεγάλη κλίμακα και ποικιλία.

Υποδομές
Η Εταιρεία διαθέτει σήμερα 6 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, στην Ελλάδα, στην Βουλγαρία, στην Κίνα και την Ιορδανία στις οποίες απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους. Η συνολική παραγωγή και των 6 εργοστασίων ανήλθε στους 25.000 τόνους για το 2022.
Οι εγκαταστάσεις της Παλίρροια καταλαμβάνουν συνολικά 22.000 τ.μ. Το εργοστάσιο στα Πολιτικά Ευβοίας καταλαμβάνει 10.500 τ.μ. με ειδικά σχεδιασμένες, σύγχρονες εγκαταστάσεις. Η μονάδα αυτή, στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου και αποτελεί το σημείο στρατηγικού σχεδιασμού. Απασχολεί περίπου 180 άτομα και η παραγωγική δυναμική του ανέρχεται σε 25 τόνους την ημέρα.
Στο εργοστάσιο αυτό παράγονται εκτός από τους διάσημους ντολμάδες και όλα τα προϊόντα που περιέχουν όσπρια καθώς και όλες οι νέες και καινοτόμες σειρές όπως τα Σπιτικά ψυγείου και τα My Greek Meze. Επίσης, σε αυτή τη μονάδα παράγονται και τα κατεψυγμένα και προϊόντα ψυγείου της Εταιρείας.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.palirria.com παρέχονται πληροφορίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα, τα προϊόντα, τον τρόπο επικοινωνίας, κα.

4. Τι ΔΠΧ επεξεργάζεται η Εταιρεία
Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ) είναι κάθε πληροφορία ή στοιχείο μέσω του οποίου μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, η ταυτότητα ενός συγκεκριμένου φυσικού προσώπου.
Η Εταιρεία, υποχρεωτικά, επεξεργάζεται (δηλαδή: συλλέγει, διαχειρίζεται, αποθηκεύει, διαγράφει) ΔΠΧ στο πλαίσιο άσκησης των επιχειρησιακών της λειτουργιών και, συχνά, στο πλαίσιο της συμμόρφωσής της με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς.
Το φυσικό πρόσωπο δεν είναι υποχρεωμένο να παρέχει στην Εταιρεία τα ΔΠΧ που μπορεί να του ζητηθούν, αλλά, στην περίπτωση άρνησής του, είναι πιθανόν να μην μπορεί η Εταιρεία να του παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες ή να ανταποκριθεί στα αιτήματά του με συνέπεια, ταχύτητα και ποιότητα.
Όταν ένα φυσικό πρόσωπο επικοινωνεί με την Εταιρεία στο πλαίσιο έρευνας για τα προϊόντα της ή επισκέπτεται την ιστοσελίδα της, συνεργάζεται μαζί της, ή της θέτει ερωτήματα, μπορεί να του ζητηθούν σχετικές προσωπικές πληροφορίες (δηλαδή ΔΠΧ όπως: όνομα, διεύθυνση, email, τηλέφωνο, ταχυδρομική διεύθυνση, κλπ.) ανάλογα με το είδος της μεταξύ τους σχέσης.
Ακόμα, είναι πιθανόν, το φυσικό πρόσωπο να επιλέξει να της γνωστοποιήσει οικειοθελώς πρόσθετα ΔΠΧ (όπως τυχόν ειδικά αιτήματα ή προτιμήσεις προϊόντων / υπηρεσιών).

5. Πως η Εταιρεία συλλέγει τα ΔΠΧ που επεξεργάζεται
Οι πληροφορίες (ΔΠΧ) που συλλέγονται μπορεί να είναι:

· ΔΠΧ που το φυσικό πρόσωπο αποστέλλει ή δίνει στην Εταιρεία (πχ κατά την επικοινωνία του μαζί της)
· ΔΠΧ που η Εταιρεία συλλέγει με αυτόματο τρόπο (πχ κατά την επίσκεψη ενός φυσικού προσώπου στην ιστοσελίδα της)
· ΔΠΧ που η Εταιρεία συλλέγει από άλλες πηγές (πχ επαγγελματικό επιμελητήριο, βάσεις δεδομένων εταιρειών δημοσκόπησης ή άλλες)
Κατά κανόνα, τα ΔΠΧ που επεξεργάζεται η Εταιρεία προέρχονται από την οικειοθελή γνωστοποίησή τους για κάποιον από τους παρακάτω λόγους:

1. Ενδιαφέρον του φυσικού προσώπου για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Για την εγγραφή του φυσικού προσώπου στον κατάλογο αποδεκτών του ενημερωτικού εντύπου (newsletter) απαιτείται η συγκατάθεσή του, και παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο της πιθανής άρσης αυτής της συγκατάθεσης.

2. Πληροφορίες που της γνωστοποίησε κατά την επικοινωνία του μαζί της.

3. Πληροφορίες από προηγούμενη συνεργασία του φυσικού προσώπου με την Εταιρεία ή από συνεργάτη της με τον οποίον είχε επικοινωνία ή συνεργασία.

4. Όταν ένα φυσικό πρόσωπο επισκέπτεται και αλληλοεπιδρά με τον εταιρικό ιστότοπο, μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser), η ιστοσελίδα προέλευσης, η ημερομηνία και διάρκεια επίσκεψης ή το λειτουργικό σύστημα. Στόχος είναι ο υπολογισμός των επισκεπτών της ιστοσελίδας, η αποτελεσματικότητα επικοινωνίας, κλπ. Η Εταιρεία δεν διαχειρίζεται ούτε επεξεργάζεται δεδομένα γεωεντοπισμού.

5. Το φυσικό πρόσωπο έχει ζητήσει κάποια πληροφορία ή ενημέρωση.
6. Το φυσικό πρόσωπο έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για πρόσληψη από ή συνεργασία με την Εταιρεία.
7. Ως εκπρόσωπος του οργανισμού όπου εργάζεται, ένα φυσικό πρόσωπο, επικοινωνεί με την Εταιρεία.
Επίσης, η Εταιρεία, λαμβάνει προσωπικές πληροφορίες έμμεσα, στα ακόλουθα σενάρια:
1. Συλλογή προσωπικών πληροφοριών ως μέρος μιας έρευνας.
2. Από τους εταίρους της ή συνεργαζόμενους μαζί της οργανισμούς.
3. Κάποιος εργαζόμενος της Εταιρίας έδωσε τα στοιχεία επικοινωνίας ενός φυσικού προσώπου.
4. Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει πληροφορίες από διαφημιστικά δίκτυα, πελάτες της ή τρίτους, για να ενημερώσει ένα φυσικό πρόσωπο για προϊόντα / θέματα που μπορεί να το ενδιαφέρουν.
5. Τα προσωπικά στοιχεία του φυσικού προσώπου είναι διαθέσιμα στο κοινό. Όταν ένα φυσικό πρόσωπο επικοινωνεί με την Εταιρεία, τότε η τελευταία διατηρεί αρχείο των μηνυμάτων επικοινωνίας ώστε να επιλύσει τυχόν προβλήματα που μπορεί το φυσικό πρόσωπο να έχει. Η Εταιρεία, δεν επιτρέπει σε μη εξουσιοδοτημένες οντότητες, ειδικά χωρί ς τη συγκατάθεσή του φυσικού προσώπου, την πρόσβαση σε ΔΠΧ.

6. Πως χρησιμοποιεί η Εταιρεία τα ΔΠΧ
Η Εταιρεία χρησιμοποιεί (επεξεργάζεται) τις πληροφορίες που συλλέγει, όπως περιγράφεται παραπάνω, μόνο για συγκεκριμένο σκοπό. Επιπλέον, χρησιμοποιεί τα ΔΠΧ του φυσικού προσώπου όταν υπάρχει νομική βάση για την επεξεργασία τους, και με σκοπό, ενδεικτικά, να:
· επεξεργαστεί το αίτημα ενός φυσικού προσώπου και να ολοκληρώσει την εξυπηρέτησή του,
· του παρέχει εξατομικευμένες και επικαιροποιημένες υπηρεσίες / προϊόντα,
· επικοινωνήσει μαζί του για να ζητήσει τη γνώμη του (η γνώμη του μπορεί να αναρτηθεί στην εταιρική ιστοσελίδα) ή να το ενημερώσει για νέα προϊόντα / υπηρεσίες που μπορεί να το ενδιαφέρουν,
· επεξεργαστεί την πληρωμή του ή να αποτρέψει ή εντοπίσει ενδεχόμενες απάτες,
· ανταποκριθεί σε παράπονα ή ερωτήματα που το φυσικό πρόσωπο της έχει θέσει,
· υλοποιήσει το πλαίσιο αυτού της Πολιτικής Απορρήτου,
· αναπτύξει και βελτιώσει τις υπηρεσίες, τις μεθόδους επικοινωνίας και τη λειτουργικότητα των ιστοσελίδων της,
· παρέχει εξατομικευμένες επικοινωνίες και στοχευμένη διαφήμιση.

Στις περιπτώσεις που η Εταιρεία χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία του φυσικού προσώπου για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ, προωθητικές επικοινωνίες για νέες υπηρεσίες ή άλλες προσφορές, που πιστεύει ότι μπορεί να το ενδιαφέρουν, το φυσικό πρόσωπο έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα δικαιώματά του (βλέπε §9) ενημερώνοντας την Εταιρεία ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει τέτοια μηνύματα από αυτή στο μέλλον (βλέπε §11 & 15).

7. Πόσο καιρό η Εταιρεία διατηρεί ΔΠΧ
Στην Εταιρεία τα προσωπικά δεδομένα των φυσικών προσώπων κρατούνται μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, ανάλογα με το σκοπό της επεξεργασίας τους και αυτήν την Πολιτική Απορρήτου. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ΔΠΧ για να ανταποκριθεί σε παράπονα ή ερωτήματα, σχετικά με προϊόν ή υπηρεσίες της, και κατά συνέπεια μπορεί να διατηρήσει προσωπικά δεδομένα για κάποιο εύλογο διάστημα μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με κάποιο φυσικό πρόσωπο (πχ περίοδος πιθανής έγερσης αξιώσεων).
Μπορεί επίσης να χρειαστεί να διατηρήσει τα προσωπικά δεδομένα για φορολογικούς / λογιστικούς σκοπούς (η περίοδος διατήρησης ορίζεται από τη νομοθεσία τη σχετική με τις φορολογικές αρχές ή τις μονάδες χρηματοοικονομικής έρευνας).
Εάν ΔΠΧ δεν χρειάζονται πλέον, η Εταιρεία τα διαγράφει.
Επιπλέον, η διάρκεια τήρησης (αποθήκευσης) των προσωπικών δεδομένων, εξαρτάται από τη νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας, όπως:
· Στην περίπτωση όπου η νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας είναι η επιδίωξη του εννόμου συμφέροντος, η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων θα πραγματοποιείται για όσο χρόνο κρίνεται απαραίτητο για τους σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, καθώς και για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων.
· Σε περίπτωση όπου τα προσωπικά δεδομένα παρέχονται συναινετικά από τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα, (πχ σε περίπτωση αιτήματός για εγγραφή σε Newsletter ή προσφορά), θα διατηρηθούν τα δεδομένα (τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή) για όσο χρόνο θα υπάρχει συμβατική σχέση με το φυσικό πρόσωπο ή για όσο χρόνο επιβάλει η σχετική νομοθεσία ή μέχρι να αρθεί η δοθείσα συγκατάθεση. Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία θα διατηρήσει τα δεδομένα ανάλογα με τις επιταγές της νομοθεσίας ή μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων.
· Εάν ζητηθεί η συγκατάθεση του φυσικού προσώπου για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και δεν συντρέχουν άλλοι νόμιμοι λόγοι ώστε να συνεχιστεί αυτή η επεξεργασία, και αποσυρθεί η συγκατάθεση του φυσικού προσώπου, τα προσωπικά δεδομένα θα διαγραφούν. Ωστόσο, όταν καταργηθεί η εγγραφή θα διατηρηθεί η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διασφαλιστεί ότι δεν θα σας αποσταλεί κανένα μήνυμα/έντυπο στο μέλλον.
· Σε περίπτωση που η νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας είναι η υλοποίηση παραγγελίας / σύμβασης ή για να ληφθούν μέτρα κατά αίτηση του φυσικού προσώπου πριν τη σύναψη σύμβασης, τότε θα διατηρηθούν τα δεδομένα του για όσο χρόνο θα διατηρείται η συμβατική σχέση με την Εταιρεία ή για όσο χρόνο επιβάλει η σχετική νομοθεσία ή για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων.

8. Με ποιους η Εταιρεία μοιράζεται ΔΠΧ φυσικών προσώπων
Η Εταιρεία δεν γνωστοποιεί ή μοιράζεται ΔΠΧ με άλλες εταιρείες, οργανισμούς και μεμονωμένα άτομα, για σκοπό άμεσης ή έμμεσης διαφήμισης και επικοινωνίας. Γνωστοποιεί ή μοιράζεται ΔΠΧ με τρίτους στις παρακάτω περιπτώσεις:
· Με συναίνεση του φυσικού προσώπου: Μοιράζεται ΔΠΧ με εταιρείες, οργανισμούς και μεμονωμένα άτομα όταν έχει τη ρητή συναίνεση του φυσικού προσώπου.
· Για εξωτερική επεξεργασία: Παρέχει ΔΠΧ σε εξωτερικούς συνεργάτες της και σε επιχειρήσεις ή άτομα που εμπιστεύεται για να τα επεξεργαστούν για δική της χρήση (π.χ. λογιστική ή μηχανογραφική υποστήριξη) και σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και κατάλληλα μέτρα εμπιστευτικότητας και ασφάλειας, όπως ορίζει ο Κανονισμός EΕ 679/2016.
· Για νόμιμους σκοπούς: Μοιράζεται ΔΠΧ με αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, όταν αυτό είναι εύλογα απαραίτητο και με σκοπό τη συμμόρφωση με νόμους, κανονισμούς, κλπ.
· Στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας: Μπορεί να παρέχει ανωνυμοποιημένα ΔΠΧ στο πλαίσιο επιστημονικών ή στατιστικών μελετών.
· Για τους σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει: Μοιράζεται ΔΠΧ με τις θυγατρικές της εταιρείες, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να διαβιβαστούν δεδομένα σε μεταφορικές εταιρείες ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (πχ για την ολοκλήρωση μιας σύμβασης).

9. Τα δικαιώματα των Φυσικών Προσώπων
Οι πελάτες της Εταιρείας, οι χρήστες των υπηρεσιών της, και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν κάποιου είδους συνεργασία μαζί της, έχουν στο πλαίσιο του Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, τα παρακάτω δικαιώματα (που δεν θα πρέπει να είναι σε αντίθεση με τη σχετική νομοθεσία). Τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων, σχετικά με τα ΔΠΧ, είναι:
· Δικαίωμα στην ενημέρωση: Να ζητούν και να λαμβάνουν σαφείς και κατανοητές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων και των δικαιωμάτων τους. Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου παρέχει σχετικές πληροφορίες.
· Δικαίωμα πρόσβασης & διόρθωσης: Να έχουν δυνατότητα πρόσβασης, διόρθωσης ή ενημέρωσης των προσωπικών τους δεδομένων ανά πάσα στιγμή.
· Δικαίωμα στην φορητότητα: Να μπορούν να λάβουν τα ΔΠΧ τα οποία έχουν παράσχει, σε δομημένη, αναγνώσιμη και διαλειτουργική μορφή, και να τα διαβιβάσουν σε άλλο οργανισμό. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται όταν τα προσωπικά τους δεδομένα έχουν παρασχεθεί βάσει της συγκατάθεσης του φυσικού προσώπου ή στο πλαίσιο εκτέλεσης μιας σύμβασης.
· Δικαίωμα διαγραφής ΔΠΧ: Μπορούν να ζητήσουν τη διαγραφή των προσωπικών τους στοιχείων, σε ορισμένες περιπτώσεις. Η άσκηση αυτού του δικαιώματος μπορεί πάντα να γίνεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας (π.χ. δεν μπορούν να ζητήσουν διαγραφή ΔΠΧ όταν το εργατικό δίκαιο ή οι φορολογικές αρχές απαιτούν να διατηρηθούν για 7 χρόνια).
· Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας των ΔΠΧ: Μπορούν να ζητήσουν από την Εταιρεία να περιορίσει την επεξεργασία των ΔΠΧ, σε ορισμένες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας για άμεσο μάρκετινγκ.
· o Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των ΔΠΧ http://www.dpa.gr/ ή σε οποιαδήποτε εθνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων σχετικά με το πώς η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά τους δεδομένα.
· Δικαίωμα άρσης της συγκατάθεσής τους: Εάν το φυσικό πρόσωπο έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασίας ΔΠΧ, έχει το δικαίωμα να αποσύρει τη συγκατάθεσή αυτή ανά πάσα στιγμή (αν το κάνει, δεν σημαίνει πως είναι παράνομο ότι η Εταιρεία έκανε με την έγκυρη συναίνεσή του μέχρι την ημερομηνία άρσης της). Μπορεί να αποσύρει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία ΔΠΧ ανά πάσα στιγμή, επικοινωνώντας με την Εταιρεία στα στοιχεία που αναφέρονται στην §15 ”Τρόποι Επικοινωνίας’’. Σχετικά με τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων του φυσικού προσώπου, δείτε στην § 11.

10. Οι Υποχρεώσεις της Εταιρείας
Μεταξύ των υποχρεώσεων συμπεριλαμβάνεται η αρχή της λογοδοσίας, όσον αφορά τις αρχές που διέπουν την επεξεργασία ΔΠΧ (νομιμότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια, περιορισμός του σκοπού της επεξεργασίας, ελαχιστοποίηση ΔΠΧ, ακρίβεια ΔΠΧ, περιορισμός περιόδου αποθήκευσης, ασφάλεια, ακεραιότητα, και εμπιστευτικότητα). Η Εταιρεία επεξεργάζεται ΔΠΧ μόνο εφόσον ισχύει μια από τις παρακάτω νομιμοποιητικές προϋποθέσεις (νομική βάση). Η νομική βάση, για την επεξεργασία των ΔΠΧ, προσδιορίζεται ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο τα ΔΠΧ συλλέγονται και χρησιμοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση, η νομική βάση μπορεί να είναι:
· ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ: το υποκείμενο των δεδομένων (το φυσικό πρόσωπο) έχει συναινέσει στην επεξεργασία ΔΠΧ (πχ έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για να του σταλούν ενημερωτικά μηνύματα). Μπορεί να αποσύρει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία ΔΠΧ, ανά πάσα στιγμή, επικοινωνώντας με την Εταιρεία στα στοιχεία που αναφέρονται στην §15 ”Τρόποι Επικοινωνίας’’.
· ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: όταν η επεξεργασία ΔΠΧ είναι απαραίτητη για την υλοποίηση παραγγελίας / σύμβασης, όπου το φυσικό πρόσωπο είναι συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα κατ’ αίτηση του φυσικού προσώπου πριν από σύναψη σύμβασης.
· ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωσή της Εταιρείας με νομοθετικές απαιτήσεις (π.χ. εργατική ή φορολογική νομοθεσία).
· ΕΝΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας (Εταιρεία) εκτός εάν υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του φυσικού προσώπου. Όταν είναι απαραίτητο, η Εταιρεία, να κατανοήσει τον πελάτη της, να προωθήσει τα προϊόντα / υπηρεσίες της και να λειτουργήσει αποτελεσματικά τους ιστότοπους και τις εφαρμογές της. Για παράδειγμα, θα βασίζεται στο νόμιμο συμφέρον της όταν αναλύει το περιεχόμενο που έχει προβληθεί στους ιστότοπους και στις εφαρμογές της, ώστε να κατανοήσει πώς χρησιμοποιούνται. Είναι, επίσης, για το νόμιμο συμφέρον της να διεξάγει αναλύσεις μάρκετινγκ για να καθορίσει ποια προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να έχουν σχέση με τα συμφέροντα των πελατών και των δυνητικών πελατών της.
Επιπλέον, η Εταιρεία υλοποιεί τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ώστε να προστατευθεί αυτή και οι συνεργάτες της από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αλλοίωση, παραβίαση ή καταστροφή των ΔΠΧ που έχει στην κατοχή της. Συγκεκριμένα: · Η Εταιρεία ελέγχει τη συλλογή στοιχείων, τις πρακτικές αποθήκευσης και επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών μέτρων ασφαλείας, για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα και διεργασίες.
· Η πρόσβαση στα ΔΠΧ είναι περιορισμένη και ελεγχόμενη, και οι έχοντες πρόσβαση υπόκεινται σε αυστηρές συμβατικές υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας.
· Στην περίπτωση που εξωτερικοί συνεργάτες (για λόγους συντήρησης ή υποστήριξης) έχουν, εν δυνάμει, πρόσβαση σε ΔΠΧ, σχετικά προσαρτήματα στις υπάρχουσες συμβάσεις συνεργασίας καλύπτουν τις απαιτήσεις του Κανονισμού.
Σε όλο τον κύκλο επεξεργασίας ΔΠΧ (από τη συλλογή μέχρι την καταστροφή ΔΠΧ) λαμβάνονται τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των ΔΠΧ. Ανάλογα μέτρα απαιτούνται από τρίτα μέρη που, εκ μέρους της Εταιρείας, χειρίζονται ή επεξεργάζονται ΔΠΧ. Η Εταιρεία παρέχει προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 15 ετών αλλά δεν επεξεργάζεται, εν γνώσει της, ΔΠΧ παιδιών ηλικίας μικρότερης των 15 ετών.

11. Πρόσβαση στις πληροφορίες του Φυσικού Προσώπου
Στο πλαίσιο των δικαιωμάτων που παρέχονται στο φυσικό πρόσωπο από τον Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, μπορεί, το φυσικό πρόσωπο, να ζητήσει ενημέρωση, διόρθωση ή περιορισμό της επεξεργασίας ή διαγραφή των δικών του ΔΠΧ (αναλυτικά τα δικαιώματα στην § 9). Το φυσικό πρόσωπο μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του ή να αποσύρει τη συγκατάθεσή του στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που αναφέρεται στην ενότητα ‘Τρόποι Επικοινωνίας’’(§ 15) ζητώντας το ‘’έντυπο αίτησης πρόσβασης’’ (SAR, Subject Access Request), συμπληρώνοντάς το και αποστέλλοντάς το στην Εταιρεία. Η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να του απαντήσει εντός ενός μηνός από την παραλαβή του αιτήματός του.

12. Ενημέρωση για τα cookies
Οι εταιρικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας από την επίσκεψη στο site αλλά και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία των ιστοσελίδων. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχει τη συγκατάθεσή του για τη χρήση των cookies. Επιπλέον, το φυσικό πρόσωπο έχει την επιλογή να αλλάξει τις ρυθμίσεις των cookies και να ενημερωθεί σχετικά στο τμήμα της ιστοσελίδας που αφορά σε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES.

13. Κομβία Κοινωνικής Δικτύωσης
Στην εταιρική ιστοσελίδα είναι διαθέσιμο το κομβίο ‘’social media’’ του Facebook. Η ενσωμάτωση αυτών των plugins υλοποιείται μέσω της addthis.com από την εταιρεία Clearsprings Technologies, Inc, 8000 Westpark Drive, Suite 625, McLean, VA 22102, USA, (ένα cookie της AddThis διευκολύνει την κοινή χρήση περιεχομένου, όπως βίντεο, φωτογραφίες, blogs κ.λπ., στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης). Για την προστασία του απορρήτου του φυσικού προσώπου, χρησιμοποιείται μια τεχνική λύση για την ενσωμάτωση των κοινωνικών plugins που αποτρέπει τα δεδομένα (π.χ. διεύθυνση IP) από το να διαβιβάζονται στην addthis ή σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, μόλις η εταιρική ιστοσελίδα ανοίγει. Μόνο όταν τα κοινωνικά plugins κλικάρονται για πρώτη φορά, τότε και ενεργοποιούνται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πλοηγός, του επισκέπτη, στο διαδίκτυο να ανακτά τα plugins από τους διακομιστές της addthis και να τα παρουσιάζει ως μέρος της ιστοσελίδας. Σε αυτό το συνδυασμό, πληροφορίες (π.χ. διεύθυνση IP) μεταδίδονται στην addthis στις ΗΠΑ και σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook. Επιπλέον, η addthis.com μπορεί να αποθηκεύει cookies ή τα λεγόμενα «web beacons» στον υπολογιστή του επισκέπτη. Μόνο όταν ο επισκέπτης κάνει κλικ στα κοινωνικά plugins για δεύτερη φορά, θα είναι σε θέση να κάνει πλήρη χρήση του κομβίου ‘’share’’. Αν ο επισκέπτης είναι μέλος ενός κοινωνικού δικτύου και κάνει κλικ στο σχετικό κοινωνικό plugin, ο πάροχος του κοινωνικού δικτύου μπορεί ενδεχομένως να είναι σε θέση να συνδέσει τις πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στην εταιρική ιστοσελίδα με τα δεδομένα του προφίλ του επισκέπτη στο δίκτυο. Ως εκ τούτου, παρακαλείται ο επισκέπτης να επικοινωνεί με τους φορείς των κοινωνικών δικτύων που χρησιμοποιεί, για πληροφορίες σχετικά με αυτές τις λειτουργίες. Αναλυτικές πληροφορίες, σχετικά με τη λειτουργία του addthis.com, είναι διαθέσιμες στην Πολιτική Απορρήτου του addthis.com (κλικ στο www.addthis.com/privacy). Με την επιλογή των ως άνω κομβίων κοινωνικής δικτύωσης, ο επισκέπτης της εταιρικής ιστοσελίδας παρέχει και τη συναίνεσή του για όλα τα παραπάνω.

14. Σύνδεσμοι με άλλους δικτυακούς τόπους
Η διαβίβαση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής. Παρόλο που η Εταιρεία κάνει ό, τι μπορεί για να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα του φυσικού προσώπου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει μαζί του, δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ΔΠΧ κατά το στάδιο της διαβίβασής τους, και επομένως το φυσικό πρόσωπο τα παρέχει με δική του ευθύνη. Σε περίπτωση που η Εταιρεία παρέχει συνδέσμους σε ιστότοπους άλλων οργανισμών, αυτή η Πολιτική Απορρήτου δεν καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο άλλος οργανισμός επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα. Η Εταιρεία ενθαρρύνει το φυσικό πρόσωπο να διαβάσει την πολιτική απορρήτου του άλλου ιστότοπου που επισκέπτεται.

15. Τρόποι επικοινωνίας

ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ 2o χλμ Επαρχιακής Οδού Ψαχνών – Πολιτικών, 34 400 ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΕΥΒΟΙΑ

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Angelina Yolova personal.data@paliria.com
Τηλ: +30 22280 24735
ΦΑΞ: +30 22280 24113
www.paliria.com