fbpx
Αρχική Η εταιρία Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Εδώ και 65 χρόνια, μαγειρεύουμε με μεράκι και με αμέριστη φροντίδα Αυθεντικές Ελληνικές και Μεσογειακές συνταγές, οι οποίες ταξιδεύουν στα τραπέζια όλου του κόσμου! Με αρωγό το πάθος μας για αυθεντικό ποιοτικό φαγητό, προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους! Στόχος μας είναι, μέσα από τα γεύματα μας, να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώθουν χαρούμενοι και ισορροπημένοι απολαμβάνοντας μια Αυθεντική Ελληνική Γαστρονομική εμπειρία!

Η Paliria ξεκίνησε το 1957 από την κουζίνα ενός παραδοσιακού σπιτιού, στο χωριό Πολιτικά της Εύβοιας. Το πρώτο προϊόν που διέθεσε στην τοπική αγορά η αρχικά μικρή αυτή ιδιωτική επιχείρηση, ήταν τα εξαιρετικά σε γεύση και ποιότητα, χειροποίητα ντολμαδάκια. Η απήχησή τους ήταν τέτοια, ώστε τα πεντανόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί απέκτησαν γρήγορα μεγάλη φήμη, η οποία ξεπέρασε τα σύνορα του μικρού χωριού και άρχισαν να πωλούνται στην ευρύτερη περιοχή, με την επωνυμία «ντολμαδάκια Paliria». 

Η επιτυχία τους έγινε αφορμή για την παραγωγή και άλλων, σπιτικών έτοιμων γευμάτων, με κοινά χαρακτηριστικά το σεβασμό στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, τα εκλεκτά υλικά και την κορυφαία ποιότητα, η οποία μένει αναλλοίωτη μέχρι και σήμερα! Σύντομα, η σειρά προϊόντων Paliria, που συνεχώς εμπλουτίζονταν, έγινε συνώνυμη με την έννοια του εκλεκτού, έτοιμου ελληνικού φαγητού «από σπίτι για το σπίτι». Η μικρή οικογενειακή εταιρεία κέρδιζε συνεχώς έδαφος στην εγχώρια αγορά και στην προτίμηση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών – γεγονός το οποίο ανταπέδιδε με την προσήλωση στη σταθερά άριστη ποιότητα και τη διαρκώς αυξανόμενη ποικιλία των γεύσεών που παρήγαγε. 

Έτσι, περίπου 20 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Paliria -με εφαλτήριο την υπερσύγχρονη τότε μονάδα παραγωγής που είχε δημιουργήσει λίγο έξω από τα Πολιτικά- πήρε τη στρατηγική απόφαση να αναπτύξει ένα πλάνο εξωστρέφειας, προωθώντας τα Ελληνικά προϊόντα της και εκτός ελληνικών συνόρων. Οι εξαγωγές της, που ξεκίνησαν το 1974 με πρώτο σταθμό τις ΗΠΑ, γνώρισαν αμέσως επιτυχία! Ο λόγος είναι ότι η Paliria, μέσα στις συσκευασίες των προϊόντων της «περιέκλειε» τις αξίες της μεσογειακής διατροφής, καθώς και τα μοναδικά αρώματα και τις γεύσεις από την Ελλάδα, προσφέροντας σε όποιον τα δοκίμαζε την απόλαυση μιας αυθεντικής ελληνικής γαστρονομικής εμπειρίας!

Σήμερα, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, με ηγετική θέση στην κατηγορία ετοίμων γευμάτων ραφιού της ελληνικής αγοράς, με διεθνή βραβεία γεύσεις & πιστοποιήσεις ποιότητας, καθώς και με πολυάριθμες διακρίσεις επιχειρηματικότητας, η Paliria εξακολουθεί να στηρίζει την ανάπτυξή της στα ίδια, στιβαρά θεμέλια που αποτέλεσαν τη βάση της: την αφοσίωση στο ποιοτικό, σπιτικά φροντισμένο και νόστιμο, έτοιμο φαγητό. Δεν είναι τυχαίο ότι στις κουζίνες της, οι έμπειρες τεχνίτριες της, εξακολουθούν να τυλίγουν καθημερινά στο χέρι πάνω από 1.800.000 ντολμαδάκια, καθιστώντας την Paliria -μεταξύ άλλων- τον Νο1 Παραγωγό Ντολμά σε όλο τον κόσμο!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΟΡΟΣΗΜΑ

1957. Ιδρύεται στα Πολιτικά Ευβοίας η προσωπική επιχείρηση Paliria, κάτω από την καθοδήγηση του Αντώνη Σουλιώτη, με στόχο την παραγωγή και διανομή ελληνικών, ποιοτικών, παραδοσιακών έτοιμων γευμάτων, στην ελληνική αγορά. 

1974. Πραγματοποιείται η πρώτη εξαγωγή στις ΗΠΑ

1982. Μετατρέπεται η επιχείρηση, από προσωπική, σε Ανώνυμη Εταιρεία με τη συμμετοχή των γιών του Αντώνη Σουλιώτη, Κώστα και Βασίλη. Σταδιακά, με μια σειρά από καίριες στρατηγικές κινήσεις, εξελίσσεται από μικρή βιοτεχνία σε έναν σύγχρονο εξαγωγικό όμιλο τροφίμων.

1989. Ξεκινά η υλοποίηση ενός μακρόπνοου επενδυτικού σχεδίου, αρχικά με την ανέγερση υπερσύγχρονων, τεχνολογικά προηγμένων εγκαταστάσεων λίγο έξω από τα Πολιτικά Ευβοίας, όπου παραμένουν τα κεντρικά της εταιρίας μέχρι και σήμερα.

2000. Δημιουργείται η πρώτη εκτός συνόρων σύγχρονη παραγωγική μονάδα στη Βουλγαρία, με την επωνυμία Paliria Bulgaria Ltd.

2008. Ιδρύεται νέα παραγωγική μονάδα, αυτή τη φορά εκτός Ευρώπης, στην Κίνα, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση της Αμερικής και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

2010. Αναπτύσσεται εντατικά το πεδίο των εξαγωγών, οι οποίες καλύπτουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του συνολικού τζίρου της Paliria.

2014 – 2019. Αναγνωρίζεται η γεύση και η ποιότητα των προϊόντων Paliria, σε διεθνές επίπεδο μέσα από πολλαπλές διακρίσεις. προϊόντα Paliria κατακτούν μέσα σε μια πενταετία, πάνω από 20 διεθνή βραβεία γεύσης και ποιότητας! Τρεις έγκριτοι διεθνείς οργανισμοί αξιολογούν και βραβεύουν τα προϊόντα Paliria για την ανώτερη ποιότητα και εξαιρετική τους γεύση, το International Taste Institute των Βρυξελλών, το Fine Food της Αγγλίας και το International Quality Institute Monde Selection, των Βρυξελλών.

2018. Ολοκληρώνεται και η δεύτερη παραγωγική μονάδα στη Βουλγαρία

2019. Ολοκληρώνεται η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη VNK Capital, με τη συμμετοχή της τελευταίας σε ποσοστό 36% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Paliria. Η VNK Capital είναι ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, που επενδύει σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες οι οποίες κατέχουν ηγετική θέση στο χώρο τους, με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες αυτές, μέσω καινοτόμων στρατηγικών και ευέλικτων χρηματοδοτικών σχημάτων.

2019. H Paliria μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία έτοιμων γευμάτων ψυγείου λανσάροντας τη σειρά Σπιτικά στην ελληνική αγορά, φέρνοντας αγαπημένες σπιτικές συνταγές στο καθημερινό τραπέζι των Ελλήνων καταναλωτών! 

2020. Ιδρύεται και δεύτερη παραγωγική μονάδα εκτός Ευρώπης, στην Ιορδανία, λόγω της αυξημένης απήχησης των προϊόντων στην Μέση Ανατολή.

2021. Επενδύονται πάνω από 3 εκατομμύρια στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό της Paliria, με τη συνολική ετήσια παραγωγή της να ανέρχεται στους 21,000 τόνους.

2022. Η Paliria, έχει θεμελιώσει τη θέση της ως Leader στην Ελληνική αγορά στην κατηγορία ετοίμων γευμάτων και προχωρά στο λανσάρισμα νέας καινοτόμας σειράς που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών