fbpx
Σνακ για το σχολείο

Σνακ για το σχολείο

SOUND OFF SOUND ON
Σνακ για το σχολείο

Ιδέες για Γρήγορα και Υγιεινά Σνακ για το Σχολείο

Η προετοιμασία των σνακ για το σχολείο δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση! Αυτό, γιατί τα σνακ πρέπει να συνδυάζουν διάφορα στοιχεία-κλειδιά: Θα πρέπει να είναι υγιεινά, να είναι νόστιμα, να δίνουν ενέργεια, αλλά και να βοηθούν στη συγκέντρωση του μαθητή. Πώς μπορείτε όμως να πετύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ θρεπτικής αξίας και γεύσης;

Σας δίνουμε την απάντηση παρακάτω, παρουσιάζοντάς σας τις καλύτερες ιδέες για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο, αλλά και χρήσιμα tips για να προετοιμάσετε το κολατσιό των παιδιών εύκολα και δημιουργικά. Πάμε να τα δούμε!

Πεντανόστιμες ιδέες για υγιεινά σνακ για το σχολείο

Ως γονείς, έχετε σίγουρα πολλά πράγματα στο μυαλό σας. Τα σνακ των παιδιών για το σχολείο όμως δε χρειάζεται να είναι ένα από αυτά! Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κανένα άλλο σνακ για να βάλετε στη σχολική τσάντα, εκτός από τοστ, να μερικές ιδέες για υγιεινά σνακ που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά:

Χρήσιμα tips για να οργανώσετε τα σνακ των παιδιών για το σχολείο

Αφού λοιπόν είδαμε μερικές νόστιμες ιδέες για σνακ για το σχολείο που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας, πάμε να δούμε και μερικά χρήσιμα tips για να τα ετοιμάσετε εύκολα, γρήγορα και με επιτυχία:

  1. Κάντε την απαραίτητη προετοιμασία

Η προετοιμασία είναι το κλειδί της επιτυχίας, ειδικά αν έχετε παιδιά! Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να φτιάξετε μία λεπτομερή λίστα με όλα τα σνακ που σκοπεύετε να ετοιμάσετε μέσα στην εβδομάδα. ‘Ετσι, θα γλυτώσετε το άγχος του να πρέπει να σκεφτείτε τί να φτιάξετε την τελευταία στιγμή, όταν θα έχετε πολλά άλλα πράγματα στο μυαλό σας. Πέρα από αυτό, η σωστή προετοιμασία συνεπάγεται και ότι θα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να καταφύγουν τα παιδιά σε ανθυγιεινές επιλογές από την καντίνα! 

  1. Αφήστε ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας

Το μαγείρεμα, είτε πρόκειται για την προετοιμασία γευμάτων, είτε σνακ, είναι ούτως ή άλλως μία δημιουργική διαδικασία. Όμως, όταν το φαγητό προορίζεται για τα παιδιά, έχετε την ευκαιρία να ετοιμάσετε πιο δημιουργικά και ‘παιχνιδιάρικα πιάτα -άλλωστε, ακόμα και το πιο απλό σάντουιτς από το σπίτι, δε χρειάζεται να είναι βαρετό. Οπότε, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βρείτε νέους, δημιουργικούς τρόπους παρουσίασης!

  1. Συμπεριλάβετε όλες τις διατροφικές ομάδες

Τα παιδικά σνακ για το σχολείο πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, δηλαδή να περιλαμβάνουν όλες τις ομάδες τροφών, ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά! Όταν σχεδιάζετε τα σνακ που θα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο λοιπόν, έχετε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να περιλαμβάνουν δημητριακά, γαλακτοκομικά, φρούτα, πρωτεϊνούχα τρόφιμα, όπως τα όσπρια, λαχανικά, καλά λιπαρά και έλαια, όπως το ελαιόλαδο

  1. Κάντε τα παιδιά μέρος της διαδικασίας

Όταν τα παιδιά βλέπουν πως παρασκευάζεται το φαγητό που παίρνουν μαζί τους στο σχολείο, τότε μπορούν να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές! Επομένως, μη διστάσετε να αφήσετε τα παιδιά να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία του φαγητού. Μπορούν να κόψουν τα φρούτα σε φέτες, να χρησιμοποιήσουν ειδικές φόρμες κοπής για να δώσουν πρωτότυπα σχήματα στα σάντουιτς, και να γίνουν οι μικροί σας βοηθοί σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας των σνακ τους!

  1. Κρατήστε τις μερίδες μικρές

Μην ξεχνάτε ότι το σνακ δεν είναι κυρίως γεύμα! Είναι απλά μία μικρή ποσότητα φαγητού που θα δώσει ενέργεια στα παιδιά, χωρίς να τα χορτάσει τόσο ώστε να μη θέλουν να φάνε το φαγητό που έχετε ετοιμάσει στο σπίτι. Ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε το μέγεθος των μερίδων είναι να χρησιμοποιείτε μικρά τάπερ με διαχωριστικά, ώστε να κρατάτε την ποσότητα του κάθε σνακ μικρή!

  1. Ενθαρρύνετε την εξερεύνηση

Η προετοιμασία των σνακ για το σχολείο αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να εξερευνήσουν τα παιδιά νέες γεύσεις και υφές που θα τα ενθαρρύνουν να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα! Ενώ προετοιμάζετε όλοι μαζί τα σνακ, ενθαρρύνετε τα παιδιά να παρατηρήσουν το σχήμα, το χρώμα, τη μυρωδιά και την υφή των τροφίμων. Κάνοντάς το, μπορεί να ανακαλύψετε πράγματα που θα σας εκπλήξουν. Για παράδειγμα, ίσως το παιδί να μην τρώει ένα τρόφιμο όταν είναι ωμό, όμως να του αρέσει το ίδιο τρόφιμο όταν είναι μαγειρεμένο -ή το αντίθετο!

  1. Χρησιμοποιήστε φρέσκα και αγνά υλικά

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τα σνακ των παιδιών είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας! Προσπαθήστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε αγνά υλικά, καθώς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα βιταμίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που θα δώσουν ενέργεια στα παιδιά. Αντίθετα, καλό είναι να αποφύγετε, όσο γίνεται, τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι!

  1. Γίνετε εσείς το παράδειγμα

Τα παιδιά συνήθως υιοθετούν τις συμπεριφορές των γονιών τους. Αν σας βλέπουν να τρώτε ανθυγιεινά, ενώ παράλληλα τα παροτρύνετε να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, οι παροτρύνσεις σας μάλλον δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Οπότε, αν θέλετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν την υγιεινή διατροφή, θα πρέπει εσείς πρώτοι να δώσετε το παράδειγμα. Ένας καλός τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να παίρνετε μαζί σας στη δουλειά τα ίδια σνακ που ετοιμάζετε για τα παιδιά ή να τρώτε οικογενειακώς υγιεινά σνακ. Έτσι, θα δείτε τα παιδιά σύντομα να ακολουθούν το παράδειγμά σας!

Η προετοιμασία υγιεινών και νόστιμων σνακ για το σχολείο δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Με τις ιδέες για σνακ και τα χρήσιμα tips που μοιραστήκαμε μαζί σας, τα παιδιά σας θα έχουν πάντα μαζί τους ένα θρεπτικό κολατσιό που θα τους δώσει όλη την ενέργεια που χρειάζονται στο σχολείο!